Mug cake met havermout, banaan en bosvruchten

Aan de goede intenties zal het niet liggen. Ik krijg vaak te horen dat jullie graag gezonder willen eten, maar de tijd ontbreekt om het ook effectief te doen.

Veel mensen denken dat gezond eten betekent dat je veel tijd moet spenderen in de keuken. Een 5-gangenmenu zal er wellicht niet in zitten, maar een smakelijk ontbijtje kan opnieuw heel snel geregeld worden.

Deze mug-cake neemt nog geen 5 minuten in beslag. Het is ook nog eens erg lekker én voedzaam. Waar wachten jullie op!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1/2 banaan
  • 3 el havermout
  • 1 ei
  • 4 walnoten, in stukjes gebroken
  • een handvol bosvruchten naar keuze (frambozen, blauwe bessen, aardbeien,...)
  • kaneel (naar smaak)
  • 1 tl bakpoeder
  • een snuifje zout

Bereidingswijze

  • 1. Prak de banaan in een mok en voeg de havermout toe.
  • 2. Meng het ei er doorheen, samen met de kaneel, het bakpoeder en het snuifje zout.
  • 3. Voeg de stukjes walnoot toe en een deel van het fruit.
  • 4. Zet de mok gedurende 2 minuten in de microgolfoven (900 - 1000 watt).
  • 5. Keer de mok om op een bord of lepel de mugcake zo uit de mok en serveer er de rest van het fruit bij.
  • Smakelijk!
Datum
16 January 2018